Architecture

HA+MA designs CS2 teaching facility for Los Angeles golf course

HA+MA designs CS2 teaching facility for Los Angeles golf course
Written by admin

Alaskan cedar and handmade Danish bricks are among the materials used by Californian firm HA+MA to create a golf performance centre set within an undulating, grassy landscape.

Nestled within a gently sloping site, the CS2 facility sits on a golf course in an undisclosed neighbourhood in central Los Angeles.

Teaching facility by HA+MA
Alaskan cedar clads portions of the CS2 golf centre

The project was designed by HA+MA, a local studio led by Eric Hawkins and Scrap Marshall.

The overall design intent was “to craft a structure that utilises and exploits its surrounding and immediate environment” while also offering a flexible interior space, the architects said.

One of the project’s two volume is used for teaching and relaxation

The 2,000-square-foot (186-square-metre) building is composed of two rectangular volumes. One serves as the main structure for teaching and relaxation, while the other holds restrooms. The volumes are situated around a garden with a lone pine tree.

“The building is composed around a courtyard garden, creating quiet, naturally ventilated spaces,” the studio said.

A lone pine tree outside
The structures are positioned around a garden featuring lone pine tree

The exterior consists of concrete and Alaskan cedar, along with Petersen bricks that were handmade in Denmark. The structural system comprises four steel posts and glue-laminated beams.

“All the hidden joints and connections were custom designed and fabricated by us in LA,” the architects noted.

Interior finishes include limestone flooring and white oak cabinetry.

Large stretches of glass usher in daylight and provide a strong connection to the outdoor environment.

Two volumes make up the project
Shadows are formed across the exterior by a slatted roof

A large pivot door marks the formal entrance, while another side of the building has sliding doors that enable the interior to merge with a patio.

“A series of glass planes open up and slide away, blurring the boundaries between the sheltered interior and the surrounding landscape,” the team said.

Gently sloping golf course
The centre is nestled into a gentle slope

Other projects on golf courses include a clubhouse in Australia by Wood Marsh that features blade-like concrete walls, and a Montreal clubhouse by Architecture49 that is covered with a massive wooden roof.

The photography is by Lance Gerber.

The post HA+MA designs CS2 teaching facility for Los Angeles golf course appeared first on Dezeen.

About the author

admin

Leave a Comment